LliureX Amic

LliureX Amic és un comunicador pictogràfic dissenyat per a persones amb dificultats de comunicació oral i escrita, que permet la construcció de missatges formats per imatges (pictogrames), per a la seua síntesi de veu i reproducció a través de l'ordinador.
L'eina es compon d'eines d'autor per a la creació de pictogrames i taulers de comunicació, i d'un reproductor de panells per a la construcció i reproducció de missatges.
LliureX Amic forma part d'un conjut d'eines integrades a LliureX pensades per als alumnes amb necessitats educatives especials i incluides per defecte a la distribució LliureX Infantil.

dimarts, 19 d’abril del 2011

Paquets disponibles

La segona versió (primera que farem pública) de LliureX Amic està a punt de vore la llum. En breu disposareu als repositoris de LliureX 10.09 (Leia) dels paquets necessaris per al seu funcionament. De moment, per anar obrint boca, disposeu d'alguns paquets, amb l'editor i el reproductor.

Com que no estan encara als repositoris, no farem ús del synaptic per a la seua instal·lació, sinò que farem ús de l'instal·lador gdebi.

Per a això, una vegada descarregat cada fitxer .deb, simplement li farem clic amb el ratolí i indicarem que desitgem instal·lar el paquet. Alguns paquets depenen d'altres ja disponibles a LliureX, pel que es connectaran automàticament al repositori i els descarregaran.

Els paquets a instal·lar es troben al site de Google per a l'Amic, i podeu accedir a ells amb els següents enllaços (convé instalar-los aquest ordre) són:

Paquet libgstreamer (Ubuntu Lucid): libgsgtreamer0.20-dev
Servidor d'àudio per a LliureX: lliurex-audio-server
Fitxers base del paquet:  lliurex-amic-common
Editor de Pictogrames i gestor de la galeria: lliurex-amic-editor
Editor de taulers de comunicació: lliurex-amic-grid-editor
Reproductor de panells de comunicació i configurador: lliurex-amic-2.0 (player/preferences)

I manca un dels paquets més interessants, el comunicador CACE-UTAC, que és massa gran per pujar-lo al sites de Google. En breu deixarem un enllaç de descàrrega (si no es troben publicats ja als repositoris :-) )

Recordeu que una vegada instal·lats, l'aplicació apareixerà a  Inici > Accés Universal > SAAC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada